Stora Arkanan Nummer 2 - The High Priestess

publicerat i Stora Arkanan, Tarotkort;
Hen är den som vet men inte säger. Stora Arkanans kort nummer 2, Översteprästinnan /The High Priestess sitter i stillhet. Därifrån når hon dit de flesta inte vet att de vill komma. Hens kraft finns i tystnaden, i icke-görandet. På ett sätt är hon Magikerns stilla motsvarighet. Det här kortet är svårt att förklara. Varje tarotkort talar på ett indivuduellt sätt till var och en, men Översteprästinnan har antagligen allra flest skilda tolkningar eftersom hen talar direkt till vårt undermedvetna. Hen är en symbol för det omedvetna och det mystiska i våra liv. Att försöka förstå och reda ut hur dessa fungerar motverkar ofta sitt syfte. Kortet kan komma upp för att påminna oss om att lyssna till vårt inre. Eller för att be oss att se bortom det uppenbara. Erkänna skuggorna. 
Titta på det mest traditionella Översteprästinnan-kortet, kvinnan i blå kläder - från Rider Wait Smith. En kvinna. Månen vid hens fötter, hemligheter i hens hår.
Översteprästinnan sitter framför porten till vårt undermedvetna. Till det stora mysteriet. En svart och en vit pelare visar oss att hen är mellan mörkret och ljuset. Det medvetna och det omedvetna. Mellan dina dolda och synliga sidor. Bokstäverna B och J på pelarna avslöjar att hen sitter vid Salomons tempel där dessa inskriptioner ska ha funnits. Där stod de för orden Boaz och Jachin som lite ungefärligt översatt betyder fullbordan och början. Granatäpplen på skynket mellan pelarna är heliga för gudinnan Persefone men även för kvinnlighet och kunskap. Översteprästinnans blå mantel är en symbol för kunskap och hens krona symboliserar Isis - den trefaldiga gudinnan. Månen under hens vänstra fot visar på herravälde över det undermedvetna.
Titta på Översteprästinnan-bilderna och känn efter. Vad ser du? Ingenting är fel och ingenting är rätt. Allt finns. Kortet kan komma upp när ditt undermedvetna vill säga dig något. Se tecknen i vardagen, lyssna på dina drömmar. Om du har ett viktigt beslut att fatta när det här kortet kommer upp säger kortet att svaret kommer att visa sig för dig. Lyssna på dig själv. Allt du behöver veta finns redan inom dig.

Taggar: Isis, gudinna, persefone, salomons tempel, symbolism, tarot, the high priestess, Översteprästinnan;

Kommentera inlägget här :